se_paa_kristus

Joseph Ratzinger: Se på Kristus: Øvelser i tro, håb og kærlighed & Gud er kærlighed

50,00 DKK

Pave Benedikt XVI’s retræteforedrag om tro, håb og kærlighed samt hans rundskrivelse om den menneskelige og guddommelige kærlighed.

ISBN 978-87-92501-00-4, 183 sider, paperback.

Produktbeskrivelse

Tro, håb og kærlighed er tre grundpiller i det kristne liv. At øve sig i at leve dem er en daglig opgave for enhver kristen. Samtidig er det »store ord«, som kan være svære at forstå og bruge – ikke mindst i en tid, hvor de ofte misbruges og forfladiges. I denne bog reflekterer Joseph Ratzinger over den sande betydning af tro, håb og kærlighed. Han gør det med stor klarhed og et vågent, kulturkritisk øje. Her er både en hjælp til forståelsen, stof til eftertanke og inspiration til livet.
Bogen forener to selvstændige, men tematisk sammenhængende publikationer: Se på Kristus: Øvelse i tro, håb og kærlighed, som er en serie retræteforedrag fra 1986 og Gud er kærlighed, som er hans første rundskrivelse som pave i 2005. Der er tale om tekster, der behandler centrale temaer i Ratzingers teologiske forfatterskab, men samtidig er overkommelige både mht. omfang og lærdom.

Joseph Ratzinger blev født 1927 i Marktl am Inn i Bayern. Efter kortvarig krigstjeneste som værnepligtig studerede han teologi og blev præsteviet 1951. Fra 1958 til 1977 var han professor i teologi i Freising, Bonn, Münster, Tübingen og Regensburg. Under det Andet Vatikankoncil 1962-65 var han rådgiver for kardinal Joseph Frings af Köln. Fra 1977 til 1982 fungerede han som ærkebiskop af Freising og München, blev kardinal i 1977, præfekt for Troslærekongregationen i 1982 og valgt til pave som Benedikt XVI den 19. april 2005. Den 28. februar 2013 abdicerede han og lever nu i stilhed i Vatikanet.

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Bliv den første til at give en anmeldelse “Joseph Ratzinger: Se på Kristus: Øvelser i tro, håb og kærlighed & Gud er kærlighed”