kontemplative (1)

Kontemplative åndelige øvelser

195,00 DKK

En indføring i den kontemplative livsholdning og i Jesusbønnen

ISBN 978-87-92501-18-9, 369 sider, paperback

Kategorier: ,

Produktbeskrivelse

Kristendommen har en lang og rig spirituel tradition, der bl.a. har udfoldet sig på retræter og i form af åndelig vejledning. For mennesket er skabt af Gud og for Gud. Dybt i sin sjæl tørster det efter Gud og længes efter en spontan og umiddelbar kontakt til ham. Denne bog er en hjælp til enhver, der ønsker at vandre denne vej. Den bygger på forfatterens årelange erfaring som retræteleder og åndelig vejleder. Han opererer med 10 ”tider” (stadier) og behandler dem gennem en række typiske samtaler med retrætedeltagere, hvor enhver kan genkende sig selv og sine egne problemer.
Bogen er en praktisk og fleksibel vejledning til åndelige øvelser, som man kan gennemføre alene, og som både kan anvendes på egentlige retræter, hvor man tager væk hjemmefra, og på ”retræter i hverdagen” derhjemme.
I en tid hvor spiritualitet og mindfulness er på alles læber, er denne bog, der står på kristendommens faste grund, dobbelt aktuel.
Franz Jalics er født 1927 og medlem af jesuiterordenen, der har en lang tradition for retræter og åndelig vejledning. Han har undervist i dogmatik og fundamentalteologi i Argentina og har siden 1963 ledet retræter, først i Argentina, siden i USA og fra 1978 i Tyskland, hvor han i 1984 grundlagde retrætecentret ”Haus Gries” (www.haus-gries.de) i Bayern nord for Bayreuth.
”Den opgave, som jeg har påtaget mig med denne bog, har én stor vanskelighed. Den består paradoksalt nok i dens enkelhed. Gud er enkel, og vejen, som Jesus Kristus viste til Faderen, er en helt igennem enkel vej. Det er ikke altid en let vej, men den er simpel og ukompliceret. Den består netop i den jævne, ydmyge og uafladelige orientering af opmærksomheden mod Gud. Der er egentlig ikke andet at sige end at gøre opmærksom på, at man skal holde sin opmærksomhed rettet mod Gud.” (Fra forordet)

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Bliv den første til at give en anmeldelse “Kontemplative åndelige øvelser”