file_12

Wilfrid Stinissen & David Vincent Nielsen: Skriftemålet – en vej til forsoning og åndelig vækst

50,00 DKK

En enkel introduktion til skriftemålet og åndelig vækst

978-87-85213-78-5, 57 sider, hæftet.

Kategorier: ,

Produktbeskrivelse

Længslen efter forsoning og åndelig vækstligger dybt i mennesket. Denne bog viser hen til det kristne svar på disse længsler: forsoningens sakramente (skriftemålet) og åndelig vækst gennem regelmæssig samvittighedsransagelse.
Forsoningens sakramente er Guds udstrakte hånd, men vi skal gribe den for at kunne modtage Hans hjælp. Det er ofte sværere, end man tror, og skriftemålet hører da også til dem af Kirkens gode tilbud, der ikke værdsættes efter fortjeneste. Det kan have flere grunde, som broder Wilfrid Stinissen OCD i sit bidrag til denne bog også kommer ind på, men det er ikke desto mindre synd og skam. Skriftemålet trænger til at blive genopdaget.
En af grundene til, at skriftemålet ikke rigtig værdsættes, er måske, at vi har vænnet os af med at pleje det åndelige liv, vænnet os af med at se åndelig vækst som en opgave for enhver af os. Her lever vi for tiden i en overgangstid, for personlig, åndelig vækst er på ny blevet et tema i offentligheden. Kirken råder på dette punkt over en stor rigdom af spirituelle traditioner, der kan hjælpe og støtte sand åndelig vækst. En af de vigtigste og mest effektive af disse traditioner går tilbage til Sankt Ignatius af Loyola, og det er den, broder David Vincent Nielsen OCD øser af i sit bidrag om samvittighedsransagelse og åndelig vækst.
Bogen afsluttes med to skriftespejle og ritualet for skriftemål.

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Bliv den første til at give en anmeldelse “Wilfrid Stinissen & David Vincent Nielsen: Skriftemålet – en vej til forsoning og åndelig vækst”