file_4

En landsbypræsts dagbog

195,00 DKK

En fransk-katolsk klassiker med dybde og bid.

ISBN 978-87-92501-05-9, 287 sider, paperback.

“Det kræver en meget stor forfatter at gestalte Himmel og Helvede, som om de eksisterer.”

Lars Bonnevie i Weekendavisen 23.-29.7.2010

Kategori:

Produktbeskrivelse

Der er tale om en nyoversættelse af Georges Bernanos nok vigtigste roman fra 1936. I romanen følger man den unge uerfarne sognepræsts trængsler i et udslukt landsbysogn. Mens menneskene i sognet fremstår som en illustration af den verdsliggørelse, der allerede dengang var en realitet i Frankrig og for den sags skyld i hele Europa, repræsenterer præsten i sin magtesløshed kristen­dommens ”anderledes magt”. Denne kontrast bliver til en dramatisk konfrontation i romanens centrale scene, hvor det lykkes præsten at bryde igennem den lokale slotsfrues psykologiske forsvarsværker og bringe hende tilbage til troen.
Gennem sit store persongalleri tegner romanen endvidere et portræt af sin samtids åndelige fysiognomi og gør det med en dybde, en intellektuel skarphed og en menneskelig indlevelse, som ikke har tabt noget af sin tiltrækning.
En landsbypræsts dagbog blev filmatiseret af den berømte franske instruktør Robert Bresson i 1951.
Romanen er i denne udgave forsynet med en efterskrift af oversætteren Torben Riis, som giver en kort introduktion til forfatterskabet.

Georges Bernanos (1888-1948). Af hans vigtigste værker kan nævnes romanerne Under satans sol (1926), Bedraget (1927), Glæden (1929), En landsbypræsts dagbog (1936), Historien om en anden Mouchette (1937) og Monsieur Quine (1946) samt det posthumt udgivne skuespil Karmelitternes dialog. Som debattør og samfundsrevser var Bernanos særdeles produktiv og opnåede i kraft af sine artikler, essays og samfundskritiske værker en enestående position i samtidens offentlige debat.

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Bliv den første til at give en anmeldelse “En landsbypræsts dagbog”